Publicado el Deja un comentario

Maleïdes dents!

com-surten-les-dentsSón quasi les dotze de la nit i estic rebentada… L’Iu porta uns dies mogut i amb mal a la boca. Sí, estem amb les dents. El dia que va fer set mesos li van sortir els incisius centrals de baix i en menys de tres setmanes ja tenia sis dents. Tot i que ja feia un temps que estava nerviós, aquelles tres setmanes van ser força dures. No dormíem gaire perquè cada parell d’hores l’Iu es despertava xisclant de dolor o sempre necessitava quelcom per mossegar.

Durant aquells dies vam provar quasi de tot per fer-li el tràngol una mica més fàcil. El meu home i jo li vam oferir els nostres dits, els diversos mossegadors que havíem comprat a un lloc i un altre, una crema d’Isdin que es deia NutraIsdin i que, tot i que li calmava el dolor momentàniament i li refrescava la boca, els seus efectes no duraven més de deu minuts. Durant aquells dies ens va tocar visita a la infermera i vam aprofitar per comentar-li la mala estona que passava l’Iu dia rere dia amb les dents. Ens va recomanar la crema Nani predental (just uns dies abans un parell d’amigues amb nadons una mica més grans que l’Iu me l’havien recomanat) i molta paciència.

Abans de comprar la crema vaig llegir desenes de fòrums per veure que deien altres mames i vaig veure que moltes no ho tenien massa clar. Algunes comentaven que les cremes feien més dures les genives, que no se’n podia abusar, que no era natural… Vaig tenir dubtes però finalment li vaig comprar i vaig decidir no posar-li més de dos/tres cops al dia. Intentaria combinar els mossegadors, l’Apiretal (un cop al dia, normalment després de sopar) i la crema. Fent aquestes tres coses l’Iu va millorar substancialment però segurament el que millor li va anar va ser estar amb ell i fer-li moltes moixaines. Aquesta vegada estem intentant evitar l’Apiretal i la crema Nani predental i li donem trossets de pa o li deixem que jugui amb la cullera de goma de Suavinex que normalment utilitza per menjar, però quan això no sigui suficient i ho passi més malament li donarem Nani i Apiretal. Evidentment sense abusar.

Jo sempre et recomano que davant de qualsevol dubte li preguntis a la infermera o pediatra (per això hi són) i així et quedes més tranquil·la, però el que m’ha funcionat a mi potser a tu no et va bé… Ja saps, sobretot molta paciència i molts petons!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *